DENMARK WORK

Rekordmange skifter job, men glemmer pensionen

Pensionen er næsten lige så vigtig som lønnen, når man skifter job.

Næsten 1 mio. danskere skiftede job i 2022. Det præcise tal er 968.535, og det er lidt højere end den hidtidige rekord fra 2021.

Men hvor man har stor fokus på lønnen, når man skifter job, kniber det mere med pensionen, og det kan koste penge i den sidste ende.

Og det er ikke småpenge det drejer sig om. Beregninger fra Danica Pension viser, at hvis man skifter job hvert femte år er opsparingen næsten 140.000 kr. højere, hvis man løbende samler sine pension, end hvis ikke man samler pensionerne et sted. 

Over en tredjedel af dem, der skifter job, har ikke samlet pensionsordningerne. Tallet er med 39 pct. højest for kvinder.

Får man i forbindelse med jobskifte en ny pensionsordning, kan det typisk betale sig at flytte den hidtidige pensionsordning med over det nye sted.

»Man betaler ofte en omkostning for hver pensionsordning, man har. Samler man alle ordninger i forbindelse med et jobskifte, kan man derfor få en højere pension i sidste ende,”

siger Mads Moberg Reumert, der er cheføkonom i Danica.

En anden fordel ved at samle pensionerne er, at man dermed får et bedre overblik over sin samlede pensionsøkonomi, og det skal man ikke undervurdere, mener Mads Moberg Reumert.

»På den vis kan man bedre vurdere, om der er behov for at øge eller sænke opsparingen,« fastslår han.

Især kvinder har skiftet det gamle job ud med et nyt. I 2022 fik 24 pct. flere kvinder nyt job sammenlignet med året før.

Mulighederne for at samle sine pensioner gælder i alle pensionsselskaber. Det er selskabet, der tager sig af overflytningen og sikrer sig, at en flytning ikke går ud over forsikringsdækningerne eller tidspunktet for at hæve pensionen.

Kilde: Finans
Fotokredit: stock.adobe.com

Scroll to Top